СРЕЌНА НОВА 2008

СРЕЌНА НОВА 2008 НА СИТЕ БЛОГЕРИ И ЧИТАТЕЛИ НА БЛОГ  ’’ БУГАРАШ ’’ Реклами

НА НЕГОВА ПРЕВОЗВИШЕНОСТ И ПРЕСВЕТЛОСТ

НА НЕГОВА ПРЕВОЗВИШЕНОСТ И ПРЕСВЕТЛОСТ ГОСПОДИНА ЈОСИПА ЈУРИЈА СТРОСМАЈЕРА епископ босански или. ѓаковачки и сремски,, узпрестолник на негова светост, апост. управитељ на белградската u смедеревската епископија, римски граф, нa н. цар. кр. величество дејствителни тајни советник, дворски духовник, вировитички велики жупан, изв’нредни државни советник, доктор на философијата и богословијата, изјаштните науки и пp. и пp.и … Има още

О Т В О Р Е Н О П И С М О

                                                                            От :                                                                 Владимир Панков                                                Председател  на сдружението ,,РАДКО”                                                ул. ,,Галичица”  № 47, 2/4                                                                      6000 Охрид                                                             Република Македония           До:   Президент на Република България г-н Георги Първанов BG – 1123, София, ул. ,,Дондуков” № 2   Министър – председател  … Има още

„Да прифатиме Северна Македонија“

ЉУБЧО ГЕОРГИЕВСКИ ПРЕДЛАГА „Да прифатиме Северна Македонија“  Поранешниот македонски премиер Љубчо Георгиевски, во колумна објавена во неделникот „Фокус“, предлага Македонија да го земе името „Северна Македонија“. – Години по ред ги слушаме истите тези дека името е проблем на Грција (а ние се викаме БЈРМ), дека нема да преговараме за името затоа што тоа е … Има още