Красимир Каракачанов: Просръбски среди провокират Гърция и България да сложат вето на Македония за НАТО

Просръбските среди в Македония организират провокациите към Гърция и България, каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пред Агенция “Фокус”. Целта е Македония да не стане член на НАТО, поясни той.
„В момента масовото мнение на хората в Македония е, че тези провокации се организират от онези просръбски среди в Скопие, които се стремят да попречат на Македония да влезе в НАТО. Затова, както се казва – ако трябва – на буксир трябва да влачим Македония, за да влезе в НАТО, за да може все пак да стане нормална държава, с нормални институции, с нормално поведение, а не – да й пречим, за да влезе там. Останалото са политически инсинуации, които целят да прикрият истинските извършители на подобни, меко казано – необмислени, но ясно противоречащи на интересите на Македония действия”, заяви Каракачанов.
„Ако проследите политиката, която се води в Македония, тя е агресивна и към България, и към Гърция. Ако помисли човек реално – трябва да бъде точно обратното: Ако искаш да станеш член на НАТО и на Европейския съюз (ЕС), трябва да се стремиш да поддържаш добри отношения с онези страни, които са членки на НАТО и ЕС, а не – да ги провокираш”, добави още той.
Красимир Каракачанов допълни, че след Гърция, вчера е имало провокации по отношение на България – за Консулството в Битоля и за националния празник 3 март. Моето мнение е, че срещу Гърция и срещу България се организират провокации с цел – България и Гърция да сложат вето на членството на Македония, за да може Македония да остане обвързана само и единствено със Сърбия. Това са елементарни политически игрички, които мисля, че няма да дадат резултат, но трябва да бъдат правилно анализирани”, каза още Каракачанов.
По думите му – членството на Македония в НАТО е добре за стабилността на целия регион, особено след това, което се случи в северните части на Косово, където сърбите продължават да предизвикват провокации.
Красимир Каракачанов обърна внимание и върху още един факт: „Два дни след това, което се случи в Белград – с подпалването на американското, хърватското, словенското посолство, същото се случи в Скопие. Едно към едно има имитация. Така че според мен центърът, който организира подобни неща, е един и същ. Хората, които организират подобни провокации, са онези, които се стремят да оставят Македония изолирана от нормалния свят, за да могат да упражняват своята просръбска политика”.

http://www.focus-news.net/?id=n898387

Реклами
Comments
2 коментара to “Красимир Каракачанов: Просръбски среди провокират Гърция и България да сложат вето на Македония за НАТО”
  1. Стоико каза:

    Краси Каракачанов е прав,просръбските мераци в Македония са против влизамето на тяхната абсурдна държава в ЕС,защото за кратко време би „лъстал гъза“ на титовият лагер наречен Македония !!!

  2. bugarash каза:

    si patime so godini od srbite i srbomanite

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: