Христо Татарчев

Од Википедија, слободна енциклопедија Д-р Христо Татарчев (16 декември 1869, Ресен – 5 јануари 1952, Торино, Италија) е основоположник и претседател на Македонската револуционерна организација во Солун. Основно образование завршил во родниот град. Шести клас на гимназијата завршува во Пловдив. Поради конфликтот со школските власти како претседател на друштвото на учениците во гимназијата не му било … Има още

Macedonia after WW1 and its liberation in 1941.

Крсте Мисирков

Глорификација и демистификација: „Фокус“ бр.646 Скопје 16.11.2007 <!– –>